Lotte Salling - Rim med familien - op & ned – antonymer og synonymer

Hvad er op, og hvad er ned og ret og vrang? Er det rigtigt, at man i sit liv kan være både tung og let? Bogen kan bruges som fornøjelseslæsning og som sprogtræning fra omkring 4 år.

Rim Med FamilienFra bogens ene side læser man om synonymer og fra den anden (når bogen vendes på hovedet) om antonymer. På hver side er der en mundret strofe på fire linjer i et letforståeligt sprog, som indeholder de valgte ord. Ordene er fra almindelig daglig tale og i børneniveau. Resten af siderne består af festlige, farvestrålende, mangfoldige og morsomme store illustrationer, der understøtter teksten og udvider den. Den røde tråd i indholdet er en drengs fortælling om sin familie.

Det kan ikke overvurderes, hvor vigtigt det er at kunne udtrykke sig præcist og varieret. Denne bog er en hjælp til børns sproglige udvikling. Den kan bidrage til, at børn kan tilegne sig et større ordforråd, så de derved får muligheden for at kunne udtrykke sig bedre og mere nuanceret. Specielt er brugen af synonymer ofte vanskelige for de yngre børn. Layoutet er tiltalende og vil appellere til målgruppen.

Lån bogen på Biblioteket.

Inge Marie Bordinggaard Elechukwu
Børnebibliotekar ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig