Lea Letén: Snigeren - superhelt mæ’ migræne

Ny højtlæsningsbog, som vil fascinere og more de 5-8 årige. Den er underholdende i sig selv samt velegnet til at sætte fokus på børn med migræne.

SnigerenDet der gør bogen fascinerende, er at det er lykkedes forfatter og illustrator Lea Letén som en helt naturlig del af den spændende og humoristiske fortælling at indflette oplysninger om drengen Holger og hans migræne, uden at det bremser historien.

De 3 venner Holger (Snigeren), Kalle og Birka danner en superhelte-bande. De opdager at Den Onde, som er en mand i nabolaget, trækker afsted med sin modvillige hund, og de vil gøre alt for at redde den. Snigerens migræne-anfald giver et lille afbræk i deres mission. Birka tror, at hunden skal aflives, så derfor redder hun den alene. Misforståelsen bliver ryddet af vejen og Holger får lov at få hunden. De 2 passer rigtigt godt sammen, da de begge skal have meget søvn og ikke tåler chokolade.

De mange små atmosfærefyldte farveillustrationer understøtter historien rigtig godt og er med til at gøre den og personerne levende. Bag i bogen er der en side til barnet og en til de voksne om børn med migræne.

Lån bogen på Biblioteket.

Inge Marie Bordinggaard Elechukwu
Børnebibliotekar ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig