Hanne Kvist - To af alting

Fin filosofisk billedbog om skilsmisse for de 4-7-årige om det at dele sit hjem op i to, bare ikke den bedste ven - hunden Uffe.

To Af AltingForfatter og illustrator Hanne Kvist har skrevet og illustreret en abstrakt billedbog, om en drengs oplevelse af forældrenes nyhed om skilsmisse. Den fortæller så fint om problematikken eller fordelen ved at have 2 hjem og 2 af alting, men hvad så med hunden Uffe? Den kan man ikke dele i to, og drengen vil også kun have den ene hund. Så kan man da heldigvis grave sit eget hul-i-jorden-hjem, når man har en hunde-ven, der er god til at grave huller, og her må mor og far gerne komme på besøg begge to. Sød og varm historie, der på sin egen finurlige måde rammer ind i en af mange problematikker ved forældres skilsmisse. Illustrationerne er skæve og samtidig lidt barnlige, men er absolut med til at fortælle og udvide historien og den enkle, mundrette tekst.

Der findes en del billedbøger på biblioteket for målgruppen om skilsmisse med mange forskellige vinkler, men denne supplerer fint ,  idet den hører til den mere filosofiske slags, samtidig med at den er enkel og i børnehøjde.

Lån bogen på Biblioteket.

Inge Marie Bordinggaard Elechukwu
Børnebibliotekar ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig