Christina Krøyer Mathiesen - Viola tager tøj på, Viola får et myggestik og Viola går i børnehave

Tre billedbøger i serien Violas verden, der handler om et særligt sensitivt barn. Bøgerne er meget relevante i en tid, hvor man har fokus på særlig sensitive børn og de er især brugbare i familier med sensitive børn, men også i institutioner hvor man kan få en snak om, hvad det vil sige at være særlig sensitiv. For børn fra 3 år.

Violas Verden Maj

Både forfatter og illustrator er debutanter. På websitet, Violas-verden.dk, kan man læse, at forfatteren selv er mor til et særligt sensitivt barn. De sidste par år er der udkommet en del faglige bøger for voksne om særlig sensitive voksne og børn. Det er de første billedbøger for børn om emnet. Viola er en pige, der føler sig anderledes end andre børn i børnehaven og familien. Hun er særlig sensitiv, hvilket betyder, at hun mærker lidt mere end andre, når fx en trøje kradser i Viola tager tøj på. Eller når et myggestik klør i Viola får et myggestik, og når hun har lidt svært ved at lege mange sammen i børnehaven i Viola går i børnehave. De tre bøger fortæller ud fra en hverdagssituation, hvordan det føles at være lidt anderledes. Det gøres på en fin og rolig måde. Stregningerne, der er farvelagt med farvekridt, fungerer godt med teksterne. 

Pædagogiske og ligetil bøger, der kan hjælpe børn med at sætte ord på, hvordan det er at være særlig sensitiv og få en snak med en voksen om det

Lån bøgerne på Biblioteket.

Inge Marie Bordinggaard Elechukwu
Børnebibliotekar ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig