Sydslesvigs stomester i oplæsning

Niveauet stiger fra år til år, siger dommer Liselotte Wiemer.

Dkfastormester -993714254

Silas Zielke fra 5. klasse på Satrup Danske Skole er Sydslesvigs stormester i oplæsning. I alt var der otte oplæsere fra danske skoler i Sydslesvig, som dystede om titlen. Konkurrencen blev afholdt på Flensborg Bibliotek. Om den sydslesvigske stormester også deltager i finalestævnet i Vejle er ikke sikkert. Den ligger i år nemlig i den sydslesvigske påskeferie. Sidste år var det Lamia El Mrabt fra Harreslev Danske Skole, som vandt finalen og blev hele Danmarks stormester i oplæsning.

Dommerpanelet bestod igen i år af litteraturkritiker ved Weekendavisen Liselotte Wiemer, Susanna Christensen - børnebibliotekar og fortæller på Flensborg Bibliotek og Steffen Larsen børne- og ungdomsboganmelder ved Politiken.

- Niveauet var skyhøjt, og det stiger hvert år, sagde Liselotte Wiemer, da hun præsenterede vinderen. Silas vandt, fordi han har sin helt egen stil. Man kunne mærke ham selv, da han læste op, sagde hun.

Rockmusik

Under arrangementet stod Julie Sösemann og hendes band The Company for underholdningen. De kom med en bragende koncert for de fremmødte skoleklasser. Steffen Larsen præsenterede desuden tre nye billedbøger, som er blevet til i et samarbejde mellem Jaruplund Højskole, Center for Undervisningsmidler ved Dansk Skoleforening for Sydslesvig samt Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Projektet er blevet finansieret af sydslesvigudvalget.