Julemærket blev lavet i påsken

Det er 4. og 5. klasse på Vesterland Kejtum Danske Skole, der har lavet årets julemærke. Børnene syntes, det var mærkeligt, at de skulle tegne julemærker, da det var påske. Det var jo lang tid til jul.

Julemærket

Vesterland. - Børnene kunne ikke forstå, at de til påske fik en bunden opgave i at tegne julemærke og de vidste heller ikke, hvad billederne skulle bruges til, men de involverede sig 100 procent i opgaven, siger elevernes lærer Lisbet Mikkelsen Buhl.

Sådan

Fremstillingen begyndte med, at de spontant skulle fortælle, hvad der faldt dem ind. Hvad der hørte til julen, årstiden og traditionen.

Det blev til sne, nisser, julemænd og juletræer.

- Hver elev skulle derefter vælge et motiv, som han eller hun ville beskæftige sig med, fortæller Lisbet.

Først tegnede de motivet på et stykke papir. Formatet var fastlagt. Det skulle passe til længde og bredden forholdet på et julemærke.

Derefter farvelagde de det, og malede så snefnug med en fed voksagtig farvestift på.

Himlen blev malet ovenpå med blå akvarelfarve.

- For at få tydelige motiver på mærkerne, trak vi til sidst motiverne op med en tuschpen, fortæller Lisbet Mikkelsen Buhl.

Overrækkelsen

Eleverne var glade for deres billeder, og de kunne godt lide processen. Det var en hemmelighed, hvad de skulle bruges til, og en gang imellem kom de og spurgte til deres billeder.

Overraskelsen var stor, da de hørte, at det var julemærker, de havde designet, og at de var blevet valgt til året julemærke.

- De gik straks i gang med at finde det billede, de hver især havde lavet. De kunne næsten ikke huske det.

Oplægget

Det er SSFs Billedudvalg, der hvert år står for at produceret årets julemærke. Oplægget i år var, at hver elev skulle tegne et enkelt mærke. Det skulle udfylde hele fladen, og motiverne skulle passe til årstiden og højtidens traditioner.

Udvalget er meget glad for børnenes tegninger.

- Både hver for sig og i arket som helhed lyser fortælleglæden om nisser, snemænd og pyntede juletræer med snefald i baggrunden ud af hvert eneste bille¬de, fortæller billedudvalgets formand«, Erik Fredens til Kontakt

Brug det

Man kan købe årets julemærke på Flensborghus, i Aktivitetshuset, på biblioteket, på alle SSF sekretariater, på Skoleforeningen og på www.syfo.de

Mærkerne sælges i ark af 32 styk. Et ark koster 4 euro eller 30 danske kro¬ner.

Overskuddet fra salget af julemærkerne går til SSFs humanitære arbejde. SSF opfordrer alle til at bruge mærkerne på al post, der sendes året ud.