En efterårsferie i gymnastiksalen

Da skolebørnene havde ferie, fik børnehavebøenene en helt særlig oplevelse i gymnastiksalen.

Dkflasønderb -08522213579

Sønder Brarups børnehavebørn flyttede i efterårsferien ind i skolens gymnastiksal. Her havde pædagogerne bygget flere stationer op.

At hoppe fra stor højde, holde fast i to ringe og svinge sig hen over en madras og lande blødt på en stor kasse, kan være meget svært første gang. Anden gang var det sjovt, og hvert enkelt barn har fundet sin egen måde at møde udfordringen på. Pædagogernes opgave her var at fjerne sig og iagttage, hvordan børnene selv mødte opgaven.

Børnene har klatret op i reb, brugt musklerne og bygget huler, leget med bolde, kørt med rullebræt, har hoppet og løbet alt hvad de kunne.

Evner

- Det har været imponerende at opleve børnenes personlige- og motoriske evner. Det er vildt spændende at se, hvordan børnene er vokset med opgaven! Der er kommet ro over dem, siger medhjælperen Bente Nissen om ugen i gymnastiksalen.

Forældrenes tilbagemelding var, at deres børn var trætte og afslappede, når de kom hjem.

- Vi overvejer at fortsætte med lignende aktiviteter, siger Sarah Meyer, som er pædagog i førskolen.

- Det her giver så meget mening! Som afslutning på ugen fik børnene massage. Alle voksne har afprøvet aktiviteterne selv, så vi er blevet meget bevidste om, hvad børnene yder i løbet af de mange timer, de er i gang, siger hun.

          Lea Piepgras