»Det bedste år i dit liv«

Eleverne på Ladelund Ungdomsskole tog hul på det nye skoleår.

Ladelund -726711995

50 elever, halvdelen af dem gamle og den anden halvdel nye, er på sommerens sidste feriedag flyttet ind på Ladelund Ungdomsskole. Det var både glædeligt gensyn og en spændt forventning til, hvad der skal ske i det nye skoleår på sydslesvigs eneste danske efterskole, der prægede stemningen på dagen.

Forstander Hans Jochimsen lagde ud med at satse højt:

- Det her kan blive det bedste år i dit liv, sagde han henvendt til eleverne under et lille velkomstarrangement i ungdomsskoles idrætshal.

- Alt det du siger betyder noget, du påvirker din omverden. Er du sød, taler du pænt til andre, så vil du få det igen. Smil til verden, for det er rigtig svært ikke at smile tilbage. Det er utrolig nemt at påvirke andre til at være positive, sagde han.

Hans Jochimsen benyttede også lejligheden til at tage toppen af elevernes nerver.

- Det er helt normalt at lide af hjemve. Det er du ikke den eneste, der har, så du er ikke alene. Vær opmærksom på hinanden, og tag dig af dem der hænger med skuldrene, opfordrede han eleverne til.

- Vi alle, elever og de ansatte, skal få skolen til at fungere. Vi skal i fællesskab løfte den, så I bagefter kan sige, at det har været det bedste år i jeres liv, sagde Hans Jochimsen.

En af de første ting, der skal ske, er at hele ungdomsskolen tager på lejrskole sammen.

- Det er et forsøg, siger forstanderen.

- Vi har flere gange oplevet, at lejrskole har været en af de begivenheder, som har haft rigtig god indflydelse på det sociale på ungdomsskolen. Så nu tager vi afsted helt i starten, så vi kan få rigtig meget ud af det resten af året, siger han.

En af de nye elever er Joschua Carstensen. Han starter i 9. klasse.

- Jeg havde brug for at komme lidt ud af min dagligdag. Ladelund er et godt sted til at finde ud af, hvad jeg skal i fremtiden, siger Joschua.

Også hans far, Ingwer, har store forventninger til opholdet på ungdomsskolen.

- Joschuas søster har også været på efterskole, og det er som Hans Jochimsen siger: Det bedste år i hendes liv, siger han.