Trendsætterne

KIKA børne-tv filmede på den danske skole i Slesvig.

Dkflakika -54769935

Eleverne fra 6. b på Hiort Lorenzen-Skolen i Slesvig har været med i to programmer på børnetv-kanalen Kika. Et tv-hold besøgte skolen for to uger siden for at filme til »Kika live Trendcheck« og »Timster«. I »trendcheck« blev de unge interviewet om de nyeste trends inden for mode, musik og biograffilm. Studieværten Ben Blümle spurgte ind til, hvad de unge lytter til og ser, og helt i top var musikeren Ed Sheeran og den nyeste film med »Bibbi und Tina«.

To programmer

Ud over dette, blev eleverne også optaget til udsendelsen »Timster«, som spørger skoleelever om deres færden på nettet. Alle elever fik lov til at stille Youtuberen »Pietsmiet« et spørgsmål, og nogle af dem besvarer han så i en af de næste udsendelser.

For redaktøren Elisabeth Möckel var det noget helt særligt at være på en dansk skole.

- Vi har aldrig før været på en skole så langt nordpå i Tyskland for at filme, sagde hun.

Ideen til at få Kika til Slesvig fik de to 11-årige piger Leni og Emilie.

Leni havde set en udsendelse med »KIKA live Trendcheck«, hvor der blev søgt nye skoler/klasser, som gerne ville have besøg af KIKA. Pigerne foreslog dette i klassen, og alle var med på ideen. I fællesskab fik de sendt ansøgningen afsted.

- Som forberedelse til udsendelsen har eleverne, sammen med deres klasselærer Ole Bethge, talt om trends, og hvad der er aktuelt, og de har også set et par udsendelser, så de nogenlunde vidste, hvad der ventede dem, fortæller skoleleder Tine Bruun Jørgensen.