Sommerkoncert med SKURK

Årets sommerkoncert er »very british«.

Dkflaskurk -11532

Der står Storbritannien på programmet, når SKURK spiller sin sjette store sommerkoncert på A.P. Møllerskolen Lørdag den 1. juli 2017 kl. 19.30.

Komponister som Edward Elgar, Gustav Holst og Vaughan Williams og musik af kunstnere som David Bowie, Phil Collins og Adele Adkins står på værklisten.

- Det har været virkelig sjovt for SKURK denne sæson at arbejde med et land som tema, og mængden af den gode musik, som gennem århundrede er strømmet ud af Storbritannien, er enorm. At vælge de rette stykker har været begrænsningens kunst, siger orkestrets leder, Bente Stenger.

En koncert med SKURK er altid en rejse rundt i mange musikalske genre - og sådan vil det også være denne gang.

- Et af orkestrets fornemste opgaver er at danne en tryg og sikker platform, hvor de unge musikere kan udfordres på deres instrumenter såvel som på repertoire. Dette sker bl.a. ved at give dem mulighed for at arbejde dybdegående med musik, de måske ellers ikke ville have lært at kende, siger Bente Stenger.

En koncert med SKURK byder derfor både på en koncertdel med musik hentet fra det klassiske repertoire og på en rytmisk koncertdel.

SKURK´ene mødes én gang om måneden og afholder prøver på den tidligere Christian Paulsen skolen i Flensborg. Orkestret har afholdt 9 lørdagsprøver samt én lejrskole-weekend på Christianslyst i indeværende sæson. Resultatet af disse træf, og af de mange timers øvning hjemme, præsenteres ved koncerten på A.P. Møller Skolen.

SKURK tæller i øjeblikket 34 musikere fra hele Sydslesvig. De kommer primært fra fællesskolerne eller går i gymnasium. Enkelte af orkestrets musikere er studerende i Danmark, men tager fortsat turen hjem én gang om måneden for at deltage. Endelig deltager en lille håndfuld voksne med tilknytning til mindretallet.

- SKURK har igen i år den talentfulde unge sangerinde Helene Frank med på scenen og medlemmer af »Kor er cool«, under ledelse af Frøya Gildberg, står for backing-stemmer. Birte Überleer og Joanna Klug er aftenens konferenciers, siger Bente Stenger.

Der venter publikum et sandt festfyrværkeri af dejlig musik og SKURK´ene håber, at rigtig mange vil finde vejen til A.P. Møller Skolens festsal. Billetter koster 5 euro og kan købes ved indgangen.