Sørup er i mål

I ca. to år har eleverne på Sørup Danske Skole samlet penge sammen til at kunne købe en karrusel til legepladsen.

Dkflalegeredskab -1710711

- Det er al form for overskud, som indgår i elevrådskassen. Det har skolen bestemt for lang tid siden. Lige meget om det er vores årlige loppemarked, ugentlige madkiosk eller et lokalt arrangement, hvor vi sælger kaffe og kager, siger pædagogmedhjælper Gerburg Ullrich, som bogfører kassen sammen med de ældste elever fra SFO´en. Skolen har for over to år siden spurgt eleverne, hvilke legeredskaber de kunne ønske sig  til legepladsen, og enigheden var stor. Det skulle være et karrusel ud af metal med to m i diameter, hvor de kunne dreje hinanden rundt.

- Desværre viste det sig nu, at den var blevet 200 euro dyrere i mellemtiden, men det er der en løsning på. Når de unge er så dygtige til at spare op over en lang periode, så fortjener de lidt hjælp. Skolen dækker gerne resten og har altid sagt, at vi betaler for, at den bliver stillet op, siger skolelederen Anja von Oettingen. Det er især skolens læsesponsorløb, som fandt sted under læsefestivalen i marts, som gav anledning til glæde.

Nu kan det bestilles

- Vi har lige regnet alle sponsorbeløb sammen og har tjent 1129,60 euro, så nu kan legeredskabet bestilles, siger klasselærer Manja Ratai-Grumser, som alene med sin 1./2. klasse har samlet over 700 euro sammen. Så om et par uger vil eleverne på Sørup Danske Skole kunne få ekstra vind under vingerne, når de sidder på den selvbetalte karrusel. Projekt har så alt i alt kostet lidt under 3000 euro.