Skole i bevægelse, elever i bevægelse

»Dansens dag« med besøg fra en efterskole på Oksevejens Danske Skole.

Dkflaoksvejen -639710935

-Sportsefterskolen SINEs danselinje var i slutningen af maj på besøg på Oksevejen Danske Skole. Skolen afholder hvert år en »dansens dag«, hvor eleverne arbejder med rytmik, koordination og bevægelse.

- Jeg har invitere danserne fra sportsefterskolen med til arrangementet, fordi de selv er unge og entusiastiske, så de kan viderebringe den glæde, der er ved at danse, siger skoleleder Kasper Heilmann.

- Børnene skal opleve glæden ved at være aktive sammen, fordi det skaber lyst til at bevæge sig, siger han.

Arrangementet passer godt sammen med skolens motto, som er »skole i bevægelse, børn i bevægelse«. Eleverne har været inddelt i seks grupper, hvor der blev danset, og de har vist koreografi for hinanden. Dansedagen sluttede så med en opvisning af det, børnene havde lært og et show fra efterskoleeleverne.

Danselinjen er netop vendt hjem fra en turné, og er blevet nummer to i de uofficielle danske dansemesterskaber. »Dansens dag« har også givet efterskoleeleverne nogle vigtige input. Det er en del af deres forløb på efterskolen, at de selv skal ud og undervise i dans. Og det har de været rigtig glade for.

- Jeg håber, at det her er noget, vi kan gøre hvert år, siger Kasper Heilmann.

- For ved siden af, at vores elever får en rigtig god oplevelse med dans, får de selvfølgelig også kontakt til efterskolelivet, blandt andet ved, at de også får et lille oplæg om, hvad efterskoler er for noget, siger skolelederen. Sportsefterskolen SINEs danselinje optræder i øvrigt på pladsen i Flensborg til det store friluftsårsmøde i år.