Sammenspil med professionelle

Hvert andet år spiller et Jazzband koncert med musikelever fra A. P. Møller Skolen.

Dkflafokus -31477139

Jazzbandet Big Bonn Special var forleden på besøg på A. P. Møller Skolen for at spille en koncert sammen med eleverne fra 12. årgangs musikalske profil. Det er fjerde gang, at Profilklassen på 12. årgang samarbejder med Big Bonn Special.

Vi har i en del år spillet koncerter på det tyske gymnasium i Aabenraa, fortæller bandlederen Peter Winter.

Der mødte vi en lærer fra A. P. Møller Skolen, som inviterede os til også at spille i Sydslesvig, siger han.

Inddrage eleverne

Der var fra starten et ønske om at inddrage skolens elever. Bandet har gennem årene afholdt workshops og spillet sammen med de unge.

- For os har det været vigtigt, at eleverne møder vores musik. Den er jo så at sige håndlavet, noget unge mennesker ikke støder på så tit, siger Peter Winter.

Michelle og Leif er to af de elever, der har spillet sammen med bandet, og de har vidt forskellige erfaringer med jazzmusik.

- Jazz er ikke noget jeg hører normalt, fortæller Michelle, mens Leif har tonsvis af jazzplader derhjemme. De synes begge to, at det er en spændende oplevelse at spille sammen med professionelle musikere, og Michelle medgiver, at det faktisk har været sjovt at øve de fem numre, eleverne har spillet sammen med bandet.

Som i det rigtige liv

Samarbejdet er foregået på den måde, at eleverne har udvalgt fem sange. Noderne er så blevet sendt til Peter Winter, som har skrevet dem om til jazz-stykker. Bandet og eleverne har så øvet hver for sig og mødte først hinanden til generalprøven lige inden koncerten.

- Det gør det lidt ekstra spændende, at vi faktisk ikke har hørt hinandens dele af musikken før samme eftermiddag, men kun kommunikeret via e-mail og sendt noder. Men det gør også, at eleverne bliver bevidste om, hvordan musikere arbejder i det rigtige liv, hvor der ikke altid er tid til en hel generalprøve inden hver koncert, siger musiklærer Meike Nielsky.

Til fire af sangene sang eleverne i forskellige konstellationer, til en af sangene dansede de, og der blev spillet guitar. I jazzudgaven af »I skovens dybe stille ro« spillede nogle af eleverne på blæseinstrumenter.

Noget særligt

- Det er noget helt særligt at være i en musikalsk profilklasse, fordi vi kan arbejde sammen med professionelle musikere, siger Michelle.

Foruden at øve til koncerten har musikprofilen også arrangeret alt andet i forbindelse med koncerten. De har søgt sponsorater, lavet plakater, billetter, bagt kager, bestilt drikkevarer, planlagt scene og bordopstilling med pedellerne m.m. Og det har helt sikkert ikke været forgæves. Mere end 100 gæster kom for at lytte til jazzmusik på tværs af generationer.