Mange muligheder med træ og papir

Det er kun fantasien der sætter grænser, når man arbejder med papir og træe.

Dkflatræog Papir -05925004

Børn elsker at være kreative, og to materialer, der egner sig rigtig godt til kreativitet, er træ og papir. Forleden var der derfor kursus for personalet i grundskolernes og heldagsskolernes fritidsordninger, hvor de voksne kunne lade sig inspirere til deres pædagogiske og kreative arbejde med børnene.

Praktisk og kreativt

- En praktisk, kreativ formiddag med træprojekter og papirfremstilling. Træ er et super velegnet kunstnerisk medium til at skabe både enkelte og avancerede projekter. Træ er et billigt råmateriale, som både findes i naturen eller kan fås gratis som rester i firmaer eller byggemarkeder. Træarbejde kræver en god portion fingerfærdighed, en logisk, matematisk tankegang, udholdenhed og koncentration, siger Christina Strunz-Ewel, som sammen med Joel Mazon stod for kurset i Lyksborg Børnehave.

Kreativiteten starter allerede med at fremskaffe materialet.

- Børnene er ude i skoven og finder det, de så bruger til at arbejde med. Det, de har brug for, er vejledning om, hvad materialet og værktøjerne kan, siger hun.

Genbrugsppair

Den anden aktivitet, der blev tilbudt på kurset, var fremstillingen af genbrugspapir.

- Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser, når man fremstiller papir. Det er en aktivitet, som børnene elsker, fordi de er i gang hele tiden. De leger med vand, får lov til at blande alt muligt sammen, og det sætter tankerne i gang. At fremstille papir er en aktivitet, man sådan set aldrig bliver færdig med. For man får hele tiden nye ideer til, hvordan man kan gøre det papir, man fremstiller, endnu mere unikt, siger Christina Strunz-Ewel.