Gamle og nye kollegianere flytter ind

Små 50 unge bor på ungdomskollegiet i Flensborg.

Dkflakollegiet -20585811

På ungdomskollegiet i Flensborg starter skoleåret traditionen tro en dag før skolerne. Allerede om søndagen, præcist kl. 15, åbner hoveddøren sig for gamle og nye kollegianere. Ni af de nye kollegianere kommer til at gå i 9. klasse og ni i 10. klasse på Duborg-Skolen. Desuden er der en ny kollegianer, som starter på en uddannelse. Vejen til arbejdet er kort, for 17-årige Julia Maß skal kun lige ned ad trappen og ind i køkkenet, da hun er kollegiets nye kokkeelev.

Julia flyttede faktisk allerede ind tre dage før alle de andre unge, så da hendes i alt 47 medkollegianere mødte op til det nye skoleår, stod hun i køkkenet og skar kage ud til dem. Julia Maß glæder sig til at bo på kollegiet, for hun kender noget til de sociale relationer, der udvikles, når unge bor sammen på denne måde. Hun har netop afsluttet 10. klasse på Læk Danske Skole med en realeksamen, mens hun boede på Ladelund Ungdomsskole.

- Jeg troede altid, at jeg ville arbejde med børn og unge. Kok var faktisk slet ikke noget, jeg havde tænkt på, fortæller Julia Maß. Men hun kommer fra et hjem, hvor der blev gjort meget ud af at lave mad og bage.

- Da en af lærerne på Læk Danske Skole så fortalte, at der var en læreplads som kok på ungdomskollegiet, og at der var mulighed for at komme til Flensborg for at prøve kræfter med arbejdet, sagde jeg ja. Min »prøvedag« var meget hektisk – og jeg elskede det. Jeg søgte uddannelsespladsen og blev meget glad, da de tog mig, fortæller hun.

Det er ikke ualmindeligt, at der bor unge på kollegiet, som skal i lære. Forstander Allan Pedersen har altid nogle værelser at arbejde med.

- Lærlinge er meget velkomne til at søge om optagelse. Ellers bruger vi ledige værelser til skoleklasser fra for eksempel Danmark, som har brug for et sted at overnatte, og vi har egentlig altid en håndfuld unge, som flytter ind i løbet af året, fordi de for eksempel ikke længere kan bo hjemme, siger Allan Pedersen.