Familiesprogkurser fortsætter i 2017

Der er gode chancer for at komme med på det næste kursus.

Dkfladanskkursus -18682723 Kopi

Når nye medlemmer af det danske mindretal i dag mødes til et familiesprogkursus på Jaruplund Højskole, kan denne nye form for sprogkurser se tilbage på et år med stor succes. Et initiativ, der er blevet søsat af Voksenundervisningen i Sydslesvig sammen med Sydslesvigsk Forening (SSF) og Dansk Skoleforening.

Tanken med denne type kursus er ideen om et moderne familieliv, hvor voksne og børn lærer dansk af og med hinanden. De voksne kommer igennem ti timer med intensivt dansk, og der er workshops for både børn og voksne.

Gode udsigter

- Siden familiesprogkurserne startede i 2015 har ventelisten været lang. Men efterhånden er den ved at være tilpasset, og det betyder, at der er gode udsigter for at kunne være med i 2017, hvis man som familie har lyst til det, siger Susanne Holste, som er ny tovholder for projektet. Hun har afløst Charlotte Bassler, som har udviklet projektet og i sin tid fik det stablet på benene.

- Det er hendes fortjeneste, at ikke mindre end 200 nye medlemmer af mindretallet kom med på kurset, og dermed 200 medlemmer, der har fået en helt unik oplevelse af dansk og sydslesvigsk kultur, siger Susanne Holste.

Giver en hånd

Charlotte Bassler har da heller ikke helt sluppet sit »barn«.

- Jeg følger det fra sidelinjen og giver gerne en hjælpende hånd, siger Charlotte Bassler.

For Susanne Holste står og falder kurset med indsatsen fra de frivillige medarbejdere.

- Og der er stadigvæk er et stort behov for, at få fyldt op på puljen af

frivillige hjælpere. Man må gerne kontakte mig, når man er interesseret i at være workshopleder, siger Susanne Holste.