Danske og tyske billeder

Kulturtårnet i Flensborg har for tiden en grænseoverskridende udstilling. En del af billederne kommer fra elever fra fire danske og tyske skoler på begge sider af grænsen.

Dkflaudstilling -303110712

Masser af danske og tyske flag, hotdog og currywurst, hjerter, regnbuer og glade mennesker. Danske og tyske børn nord og syd for grænsen er meget enige om, hvad der forbinder dem i grænselandet, hvis man kigger på de billeder, som unge fra Waldschule i Flensborg, Kobbermølle Danske Skole, den tyske skole i Padborg og Rinkenæs skole har produceret til en udstilling, som kan ses i »Kulturturm« i Flensborg frem til den 28. maj.

De unge kunstnere har fået lov til at udstille i en lille særudstilling til en udstilling af »store« danske og tyske kunstnere, som gæster Flensborg lige nu. Den er arrangeret af Flensborg Fjords Kunst & Kulturforening (FFKK), som netop er en sammenslutning af danske og tyske kunstnere.

Reflektion

For børnene har det været en god proces at reflektere over deres situation som grænsegængere, mener skoleleder Ellen Christensen fra Kobbermølle. Men mest af alt handler det om at møde andre unge på tværs af grænsen, og det gjorde de, for efter udstillingsåbningen gik de i fælleskab på legepladen.