Dansk lejrskole for sydslesvigere ønskes ombygget

Skoleforeningen vil gerne se på krav og behov.

Dkflavesterled -04594824

Bestyrelsen for lejrskolen Vesterled har på sit seneste møde besluttet, at den vil arbejde for en udbygning af Vesterled. Det oplyser bestyrelsesformand Carsten Dalgaard.

- Vi lider under, at vi har dårlige og umoderne elevfløje, der er for dyre at varme op blandt andet på grund af dårlig isolering, siger Carsten Dalgaard, der vurderer, at de gamle elevfløje, der kan rumme godt 70 elever, skal rives ned, og nye bygges op, og at kapaciteten skal fordobles til 120 elever. 

Med en ombygning håber Carsten Dalgaard, at Vesterled vil kunne benyttes hele året rundt.

Vesterleds bestyrelse skal nu i gang med at søge støtte til ombygningen, som vurderes at koste ca. 18 millioner kroner, oplyser Carsten Dalgaard. Men først skal Grænseforeningen og Dansk Skoleforening for Sydslesvig bakke op om ombygningsplanerne. Dernæst vil Vesterled søge om støtte hos bl.a. A.P. Møller Fonden, oplyser Carsten Dalgaard. A.P. Møller Fonden donerede 10 millioner kroner til en ny hovedbygning på Vesterled i 2011.

Stor betydning

På en normal sommerhalvårssæson på Vesterled bliver de 70 sengepladser benyttet af 800-1200 skolebørn fra Sydslesvig. 

Skoleforeningens formand Udo Jessen har ikke fået en officiel henvendelse fra Lejrskolens bestyrelse.

- Vesterled har en stor betydning for Skoleforeningen, og vi glæder os i styrelsen til at gå i dialog om, hvilke krav og behov der er for fremtiden, siger han.

Lejrskolen Vesterled i Hvide Sande har siden 1947 dannet ramme om sommerferie for tusindvis af børn og unge fra det danske mindretal i Sydslesvig.

Lejrskolen Vesterled ejes af Grænseforeningerne i de gamle amter Ringkøbing og Ribe.