Cirkusforestilling i fødselsdagsgave

Husby Danske Skole var det rene cirkus.

Husby Danske skole fejrede i sidste uge sin 70 års fødselsdag. Det gjorde skolen med en stor sommerfest, hvor de havde inviteret forældre, venner, gamle og nuværende elever, gamle og nuværende medarbejdere og selvfølgelig børnehaven lige ved siden af. Festens højdepunkt var »Cirkus Husby«, som eleverne havde studeret indtil i en emneuge op til festen. I Husby er man nemlig så heldig at have en ægte cirkusdirektør som forælder. Det er Claus Hinrichs, som er kendt fra Cirkus Luft, og som efterhånden har medvirket i utallige arrangementer i mindretalssammenhæng.

Han stillede »Cirkus Luft« op på skolegården og var hele ugen til stede for at vejlede lærerne i, hvordan de skulle indstudere cirkus med eleverne.

- Vi har lavet nogle forskellige moduler, hvor vi først engang har øvet med børnene, hvordan man optræder på en scene, hvordan man går, når man går på glasskår, og hvilken mimik man optræder. Så har vi fundet frem til nogle numre og indstuderet dem. Børnene har været rigtigt glade for at være med, det har været en rigtig entusiastisk flok, og det kan man også se på den forestilling, de har lavet, siger Claus Hinrichs.