Børnegruppe er flyttet ind under ungdomshusets tag

Godt samarbejde mellem dagtilbud og SdUs børne- og ungdomshus i Husum.

Husum danske Børnehave er i bevægelse. Bogstaveligt talt. Bamsegruppen er flyttet op i tagetagen på SdUs Børne- og ungdomshus i byen. Det er de, fordi deres gamle stue i børnehaven bliver lavet om til en ny vuggestueafdeling med ti børn under tre år.

- Vi er meget taknemmelige for, at børne- og ungdomshuset hjælper os. Det betyder, at vi kan starte den nye vuggestuegruppe op noget tidligere, siger dagtilbudsleder Ulla Heide. Hun er for tiden i gang med den helt store rokade i børnehaven.

- Lokalerne til den nye vuggestueafdeling er på plads. Lige for tiden har vi udstationeret de allerede eksisterende vuggestuegrupper der, fordi der i deres lokaler arbejdes på gulvvarmen. Når den nuværende vuggestuegruppe flytter tilbage, og det nye skur til sovekrypperne er færdig, kan de nye børn flytte ind, siger Ulla Heide. 

Naboer til skolen

Samtidig med arbejdet i selve børnehaven i Jebensvej arbejdes der også i den forhenværende pedelbolig ved siden af Husum Danske Skole. Her skal bamserne nemlig flytte ind i starten af næste år. De bliver naboer til børnehavens førskolegruppe, som allerede flyttede ind i en bolig ved siden af skolen for nogle år siden.

- Vi er godt spredt med en førskolegruppe og en børnehavegruppe ved skolen og en børnehavegruppe og to vuggestuegrupper i selve børnehaven, siger børnehavelederen.

Udstationeringen er blevet nødvendig, fordi behovet i Husum vokser.

- Vi havde på et tidspunkt en venteliste med 40 børn til den nye vuggestuegruppe. Nu er vi nede på 20, fordi folk har fundet andre pasningsmuligheder, men det er stadig ti for mange, siger Ulla Heide.