»Det skal være slut med tvangsindskolingen«

49338008

Den koalitionsaftale, som for tiden afstemmes i CDU, FDP og hos de Grønne, sætter på uddannelsesområdet blandt andet fokus på de børn, som ikke er skoleparate, når de fylder seks år og skal i første klasse.

- I de senere år har der i praksis været en slags tvangsindskoling, siger Matthias Bigott, som er uddannelseskonsulent i CDUs landdaggruppe.

- Vi er under koalitionsforhandlingerne blevet enige om, at vi ønsker mere fleksibilitet, når det gælder de børn, som ikke har den fornødne modenhed til at komme i skolen. Det er vigtigt, at disse børn ikke får en dårlig start på deres skoleliv, hvis de kunne have gavn af at forblive i børnehaven et år mere.

- I koalitionsaftalen står der derfor decideret, at den nye regering ønsker mere fleksibilitet på dette område. Hvis forældre, børnehaver og læger er enige om, at et barn ikke skal indskoles, så forbliver det i børnehaven, siger Matthias Bigott.
Dagtilbudschef i Skoleforeningen, Petra von Oettingen hilser en fleksibilisering velkommen.
- Det giver rigtig god mening, at vi ser på det enkelte barns udvikling i stedet for, at det er lovgivningen, der lægger fast, hvornår et barn skal indskoles, siger hun.