Operation Dagsværk må gerne vokse

Operation Dagsværk har brug for flere hænder i Sydslesvig.

Dkflaod1671

Eleverne på Duborg-Skolen deltog i sidste uge i indsamlingen for Operation dagsværk. Det danske gymnasium i Flensborg har i mange år været med i den danske indsamling til fordel for skoleelever i ulande.

Dkflaoperation56Årets Operation Dagsværk formål er »Unge i Somaliland skal have en stemme«, for undertrykkelse, diskrimination og tvangsægteskaber er en del af hverdagen for unge i Somaliland. Derfor vil Operation Dagsværk og SOS Børnebyerne give 15.000 gymnasieelever i Somaliland viden og redskaber til at forme deres egen fremtid. Børn og unge udgør størstedelen af befolkningen i Somaliland. Alligevel er det udelukkende gamle mænd, som sidder solidt på magten.

- Det er et vigtigt formål, derfor er jeg med, siger Bo, som går i 10. klasse og arbejder i designbutikken Contor i Rødegade i Flensborg på dagsværkdagen, som i Sydslesvig i år finder sted lidt senere på grund af efterårsferien. Bo er en af Duborg-Skolens ældre elever, som plejer at være med, men i år deltager også de mindre elever fra 7. klasse og opefter.

De yngste elever er med

- Og det er faktisk dem, der er udgør størstedelen af deltagerne, fortæller Matti fra skolens Operation Dagsværk gruppe.
- Desværre er opbakningen i den gymnasiale overbygning ikke helt så stor, siger han.
Situationen er faktisk den, at der i år har været flere jobtilbud end unge der ville i arbejde.

Dkflaod668Matti står sammen med Christian og Henriette fra OD-gruppen på Søndertorv i Flensborg. Sammen med en gruppe ældre elever optræder de med forskellige sange for at gøre opmærksom på formålet. Sponsorer har på forhånd doneret 500 euro og gruppen håber på at kunne samle endnu 200 euro sammen fra folk i gågaden.

- Vi har brug for at aktivere de ældre elever og fra vores side går der også en klar opfordring til A. P. Møller Skolen i Slesvig om at deltage i Operation Dagsværk, siger Christian, og Henriette kan sagtens forestille sig, at man kan udvide Operation Dagsværk til de andre fællesskoler i Sydslesvig, nu hvor man har rigtig gode erfaringer med at involvere de yngste elever på Duborg-Skolen.

Daniel Dürkop