Nybygning skal stå færdig i efteråret

Tilbygning Byggearbejdet på Gustav Johannsen-Skolen nærmer sig sidste fase.

Dkflagustav -12245223
Jobnr.:
26904
Institution:
 

Efter halvandet års byggetid er der lys forude for nybygningen ved Gustav Johannsen-Skolen i Flensborg. »Skelettet« er færdig, og frem til oktober skal det så fyldes med indhold, det vil sige vinduer, døre, gulve og senere møbler og bøger. Slutteligt skal bygningen fyldes med liv, når eleverne, hvis alt går, som det skal, kan flytte ind i uge 43.
Den nye fløj kommer til at indeholde otte klasseværelser, der skal rumme grundskolen, der indrettes desuden tre grupperum, faglokaler, biblioteket, kantinen, to førskolegrupper, et multirum og fællesarealer. Først når alt det er på plads, går den sidste fase af projektet i gang: Renoveringen og saneringen af den gamle skolebygnings andensal.
Sanering
- Det er der, vi har faglokaler lige nu, men alle vægge skal rives ned, og der skal indrettes seks nye klasselokaler, fortæller skoleleder Ole Uth.
Sammen med viceskoleleder Kjeld Bonato er han i fuld gang med at tage vigtige beslutninger om, hvordan nybygningen og den renoverede andensal skal se ud.
- Vi skal bestille møbler og forholde os til mange forskellige ting. Det er kommet lidt bag på os, hvor meget vi skal tage stilling til. For eksempel vil arkitekterne gerne vide, i hvilken højde tavlerne skal hænge, men det kan vi slet ikke svare dem på, da vi ikke ved, hvilke tavler det bliver. De skal nemlig først i licitation, siger Kjeld Bonato.
Skolens ledelse er glad for, at byggearbejdet lakker mod enden. Samtidig ved den, at der er masser af arbejde forude.
Gammel fløj rives ned
- Den gamle pergolafløj skal rives ned, og vi har besluttet, at renoveringen af 2. sal ikke går i gang, før faglokalerne i nybygningen er helt færdige. Det havde ellers været fristende at både nedrivningen af de gamle faglokaler og færdiggørelsen af de nye faglokaler kunne ske samtidig i sommerferien.
- Men hvis der var sket noget uforudsigeligt, og de nye faglokaler ikke er færdige efter sommerferien, så havde vi haft et problem, siger Ole Uth.
Den ansvarlige for byggeriet i Skoleforeningens tekniske forvaltning, Christian Perpetua Stemmer, er dog meget optimistisk i forhold til byggetiden.
- Sådan som det ser ud nu, holder tidsplanen. Det hele er klar efter efterårsferien, siger han.