Naturvidenskab skal slå gnister

Naturvidenskabeligt projekt involverer lærere, elever og deres forældre.

Dkflaminiphplusnnoment2

DkflaminnomentaCornelius Hansen-Skolen deltager i et projekt, der kaldes »Miniphänomenta«, som er udviklet på Flensborg Universitet og støttet af Nordmetall Stiftung.

Udgangspunkt for projektet er de forsøg, man kan lave på Phänomenta i Flensborg, og der er inden sommerferien blevet bygget 30 forskellige stationer op i skolens lille gymnastiksal. Her kunne eleverne afprøve, opleve og forske i naturvidenskabelige og tekniske fænomener fra vand og lyd til elektricitet og gravitation. Projektet skal munde ud i, at skolen får sine egne stationer permanent. Nu, efter sommerferien skal forældre og lærere derfor i fællesskab bygge nogle af disse stationer, så elevernes naturvidenskabelige og tekniske forståelse kan udvikles endnu mere.

Mærke natur og teknik

- De fleste klasser er blevet sluset igennem udstillingen to gange, siger natur- og tekniklærer Jürgen Marczinkowski.
Han mener, at det er vigtigt, at eleverne mærker natur og teknik på deres egen krop. Det samme gælder i øvrigt deres forældre.

Samle erfaringer

- Vi havde et åbent hus-arrangement omkring udstillingen, og man kunne tydeligt mærke, at det ikke er noget, der fylder noget i forældrenes dagligdag. Erfaringerne med naturvidenskab er gået tabt og skal genoprettes. Derfor er det så vigtigt, at eleverne samler erfaringer i undervisningen, siger Jürgen Marczinkowski.
- Naturvidenskaben skal slå gnister i de unges hjerner. Der er en god chance for, at det præger dem for livet og hvem ved, hvor den næste Niels Bohr kommer fra.

Daniel Dürkop