Multi-kulti-café i Sørup

Flygtninge, integration og et ønske om at hjælpe var udgangspunktet for Sørup Danske Skoles multi-kulti-café i november.

Dkfla -006

- Vi var hurtigt klar over, at skolen ikke kommer til at optage flygtningebørn, men ønsket om at kunne hjælpe med at løfte det store ansvar, samfundet har med at integrere mennesker, som er traumatiseret og har satset alt, var tilstede, siger skoleinspektør Anja von Oettingen.

Skolen fandt en mulighed ved at stille lokaler, materialer og arbejdskraft til rådighed og organiserede en café, hvor flygtninge og deres hjælpere, naboer, elever og andre interesserede deltog.

- Vi indrettede forskellige være-steder, som småkagebagning, et hjørne med spil, et til at tumle rundt og selvfølgelig en café til at sidde sammen, fortæller Gerburg Ullrich, der er ansat i SFOen, og som stod for den overordnede organisation.
- Mest populær blandt de ca. 50 besøgende var det verdenskort, vi hængte op, og hvor det blev tydeligt, hvilke veje mange af gæsterne havde lagt bag sig, delvis til fods, tilføjer hun med et smil.

Skolen har flere ideer i støbeskeen.
- Vi vil gerne organisere noget, som er særligt for mindretallet og alligevel kan samle og begejstre mennesker fra forskellige nationer og aldre. Derfor vil vi til foråret/sommer invitere til en omgang rundbold. Helt enkelt, siger Anja von Oettingen.