Lyksborg Dansk Skole kæmper om DM-guld i høvdingebold

Lyksborg Danske Skole startede med at vinde deres lokale stævne, herefter skød de sig til tops ved kredsmesterskabet, og nu er de klar til det store finalebrag ved DM i Høvdingebold i Kibæk den 18.-19. maj 2016.

Høvdingebold

De startede ca. 1200 hold – nu er der kun 18 tilbage. Et af dem er 5./6.klasse fra Lyksborg Danske Skole der nu er klar til at få sig en oplevelse for livet. Den 18.-19. maj skal de nemlig til finalestævnet i DM i Høvdingebold i Kibæk, som arrangeres af Dansk Skoleidræt.

Skoleturneringen i høvdingebold er for landets 4.-5. klasser, og i 2016 har den haft deltagelse af over 12.000 danske skoleelever.

Konceptets store popularitet glæder Dansk Skoleidræt.
- Høvdingebold passer som fod i hose til den nye skolevirkelighed. Det tilhørende undervisningsmateriale er forankret i Fælles Mål og understøtter skolereformens krav om at løfte fagligheden. Derudover er høvdingebold i skolen et godt eksempel på, hvordan man kan arbejde tværfagligt i den understøttende undervisning, siger stævnekoordinator Christian Pedersen fra Dansk Skoleidræt.

Flere af de skoler, der er med i turneringen, har, ud over høvdingeboldtræning i idrætstimerne, brugt håndarbejdstimer til at sy kostumer, billedkunst til udsmykning af bannere og musiktimer på at lave kampsange.

Giver stærkt sammenhold

Høvdingebold er nemlig mere end et sjovt boldspil. De klasser, der er med, forbereder sig bl.a. til skoleturneringen med et gratis undervisningsmateriale, der opfordrer eleverne til at lave deres eget teamplayerkort, kampråb og våbenskjold. Målet er bl.a. at få eleverne til at tage stilling til klassekulturen, styrker og svagheder og formulere klassens værdier. Således handler turneringen ikke kun om cifrene på måltavlen, men også om at udvise sammenhold, teamspirit og fairplay.

Det hold, der ved DM gør det bedst i denne sammenhæng, kan smykke sig med prisen »Mest Værdifulde Hold«, som dermed er en ekstra præmiemulighed udover selve dysten om guld, sølv og bronze på banen.

Stævnet foregår den 18.-19. maj i Kibæk

Fakta om Høvdingebold

  • Dansk Skoleidræts høvdingeboldturnering er et undervisningskoncept, der består af et undervisningsmateriale og en skoleturnering.
  • Dansk Skoleidræt er arrangør af skoleturneringen for landets 4.-5. klasser.
  • Indledningsvis er der blevet spillet mere end 50 lokale stævner. Vinderne gik videre til 15 kredsmesterskaber, hvor finaledeltagerne blev fundet. Herudover har tre skoler fået tildelt et wildcard.
  • Turneringen afvikles fra januar til maj 2016 og i år har deltaget over 1200 hold.
  • Høvdingebold i Skolen har sin egen hjemmeside www.skolehøvdingebold.dk