Lærerne under lup

Lærernes pædagogiske dage blev til et lille laboratorium om god klasseledelse og teamsamarbejde.

Dkfla 9827409De sydslesvigske lærere var i den sidste ferieuge samlet på Jaruplund Højskole til en pædagogisk dag med fokus på klasseledelse og teamsamarbejde. Målet var at få inspiration og konkrete værktøjer til brug i undervisningen og udvikle egen og fælles praksis. Underviserne var Søs Rask Andresen og Nanna Paarup, som med deres firma »Skolekonsulenter« har mange års erfaring med netop de emner.

Dagen var præget af hurtige skift mellem teoretisk input, dialog, aktiv deltagelse og refleksion. Søs Rask Andresen og Nanna Paarups måde at gennemføre forløbet på er meget speciel. Det er, som om de samler lærerne i et lille laboratorium, henter spejlet frem og lader lærerne mærke på egen krop, hvad god klasseledelse og teamsamarbejde er. Igen og igen sætter de to lærere i situationer, som svarer til det, der sker i klassen, så lærerne kan reflektere over det.

Der blev grinet meget på Jaruplund Højskole, for et af skolekonsulenternes vigtigste budskab er, at man skal have det sjovt, mens man lærer sammen. Og det var fagligt funderede grin, for det handler selvfølgelig om, at også eleverne skal have det sjovt, når de lærer sammen.

Daniel Dürkop