Kreativ og kunstnerisk afklaring for de unge

Kvalificering Kunstskole tilbyder unge et intensivt år med forskellige kunstarter.

Dkflakunstskole -02244690

På Sønderjyllands Kunstskole i Sønderborg er Vajka Thomsen fra Flensborg for tiden i gang med et billedkunstnerisk grundkursus. Kurset forbereder til videregående kunstneriske uddannelser som designskoler eller kunstakademier.

- For mig var det en ret spontan beslutning at starte på kurset. Jeg følte, at jeg havde brug for en afklaringsproces i forhold til, hvilken uddannelse jeg skal i gang med, siger Duborg-studenten.

Det billedkunstneriske grundkursus henvender sig netop til unge, som vil finde ud af, om de skal gå i gang med en kunstnerisk uddannelse, eller har brug for at fordybe sig i det kunstneriske for at kunne komme ind på en af de videregående kunstneriske uddannelser.

- Vi indretter vores undervisning meget på, hvad den enkelte elev vil og kan. Samtidig får eleverne et bredt overblik over de forskellige kunstneriske genrer, fra akvarelmaling til skulpturer. På denne måde finder de hurtigt ud af, hvad de interesserer sig for, siger Thomas Lunau, som er leder af den sønderjyske kunstskole.

- I år har vi for eksempel arbejdet rigtig meget med design og illustrationer, for det var det, de unge ønskede, siger han.

Rigtig meget ballast

Tilmeldingsfristen for det billedkunstneriske grundkursus (BGK), der begynder i september, er i år den 5. august. Varigheden af kurset er 34 uger med en blanding af primært praktisk undervisning afvekslende med teori og kunsthistorie.  

Undervisningen foregår mandag til fredag kl. 9.00-14.30, og studieture og ekskursioner vil indgå i forløbet. Omdrejningspunktet for al undervisningen er den aktuelle samtidskunst og dens mange udtryksformer. Undervisningen er omkostningsfri, da den er finansieret af Sønderborg Kommune og andre eksterne bidragsydere. Kurset er ikke SU-berettiget. 

Der optages normalt mindst ti talentfulde elever i alderen 16-25 år. 

I særlige tilfælde kan der optages studerende over 25 år, hvis talent og potentiale indikerer en stor sandsynlighed for optagelse på en videregående kreativ uddannelse efter BGK-forløbet.

Vajka Thomsen har været glad for kurset.

- Det har givet mig rigtig meget ballast, som hjælper mig med at finde den helt rigtige uddannelse. Og jeg ved, at jeg i kunstskolen har en sparringspartner, som også vil give mig gode råd, efter jeg er blevet færdig med kurset, siger hun.