Korstævne med god popmusik

Sangglade elever fik en spændende workshop i Flensborg og i Frederiksstad.

Dkflakorprojekt -95063683

Det er »det yderste pop«, vi synger, siger Anders Davidsen. Han er instruktør på årets korstævne for sydslesvigske skoler med skolekor. I alt 400 elever var med i arrangementet, som fandt sted på Cornelius Hansen-Skolen i Flensborg og Hans Helgesen-Skolen i Frederiksstad i marts. I Flensborg var der 300 elever og 100 i Frederiksstad.

Synge de unges musik

- Det er faktisk rigtig hyggeligt at synge i den gamle gymnastiksal. Den har en god akustik, siger Anders Davidsen om spillestedet i Frederiksstad.
Instruktøren er til dagligt musiklærer på Hoptrup Efterskole. Han er konservatorieuddannet, sangskribent og ikke lige det, man forestiller sig under en korleder. Han er nemlig også til »poppet«.
Anders Davidsen synes, at det er vigtigt at synge de hits med de unge, som de hører i radioen lige for tiden. Det er de unges sange, og dem har de en anden forbindelse til.
- De unge skal have en god oplevelse ud af det her. Det handler om at have det sjovt og om at mærke, hvordan det er, når man synger 100 eller 300 stemmer sammen, siger han.
Med sig har Anders Davidsen Louis Hansen, som til daglig er elev på Hoptrup Efterskole. Han sørger for rytmen og spiller på cajon som er et sydamerikansk musikinstrument. Det er en trækasse, man slår på med hænderne.

Rytme

- Rytmen og bevægelsen er utroligt vigtige. Vi bruger sang, spil og bevægelse (SSB) for at gøre eleverne endnu bedre. Ved SSB er der rytmetræning med fokus på samspillet mellem rytmik, stemme og krop, siger Anders Davidsen.
Og det fungerer rigtig godt for eleverne, synes instruktøren.
- De er meget godt trænet af deres musiklærere, siger han.
Det betyder dog ikke, at det er nemt. For så skruer Anders Davidsen bare op for ambitionsniveauet.
- Det skal være sjovt, men de skal også kunne mærke, at det er en udfordring, siger han.

Daniel Dürkop