Foreløbigt farvel til politiets dukketeater

Skolebørn fra Cornelius Hansen-Skolen og Schule Ramsharde var de sidste, der så dukketeater med politiet i Flensborg.

Dkflatrafiksikkerhed388

Dkflatrafiksikkerhed408Eleverne i 1. klasse i den fleksible indskoling på Cornelius Hansen-Skolen deltog forleden i en trafiksikkerhedsdag sammen med deres kammerater fra Schule Ramsharde. Det lokale politi havde arrangeret fire poster, hvor de unge blandt andet lærte, hvordan man krydser en fodgængerovergang på den helt rigtige måde, hvorfor reflekser på tøj og skoletasker beskytter i trafikken, og hvad de forskellige trafikskilte betyder. Denne del af trafiksikkerhedsdagen fandt sted på Schule Ramsharde, og bagefter gik eleverne samlet de få meter over til Cornelius Hansen-Skolen for at se dukketeater med Polizei-Puppenbühne Flensburg.

Prævention har en stor betydning

- Prævention har stor betydning på vores skole, siger skolesocialarbejderen på Cornelius Hansen-Skolen Gabi Steinberg.
- Bydelens politibetjente kommer jævnligt på skolen og deltager i forskellige arrangementer fra trafiksikkerhed i de mindre klasser til arrangementer om misbrug med de store elever. Det er vigtigt, at politiet er der, så børnene får et godt og naturligt forhold til det, siger hun.

Dkflatrafiksikkerhed45Gabi Steinberg er lige som Ramsharde-socialarbejderen Anette Hesse og skoleleder Kirsten Nissen ked af, at delstatens sparekniv rammer det præventive arbejde i skolerne. I første omgang rammer det dukketeateret, som indtil videre lukkes.
- Politiet afholder heller ikke længere cykelprøve, fortæller Kirsten Nissen, som mener, at besparelser på præventionsområdet er en slags boomerang.

Usikker fremtid

Hvad, der skal ske i fremtiden er der ingen der ved, men Gaby Steinberg frygter, at besparelserne kan gå hen og blive permanente.
- Når noget først er sparet væk, er det mere vanskeligt at få det genindført, mener hun.
Derfor er det heller ikke sikkert, at trafiksikkerhedsdagen, som de to skoler har været fælles om i nogle år, også kan tilbydes til næste år.
- Hvis politiet ikke har ressourcerne til at deltage, giver det mindre mening. For børnene er det en helt særlig oplevelse, at det er rigtige politifolk, der kommer og forklarer færdselsregler. Det har en meget bedre effekt, end hvis det er os ansatte på skolerne, der gør det, siger Gaby Steinberg.

Sidegevinst

Ud over viden om trafiksikkerhed har dagen den sidegevinst, at eleverne på de to skoler lærer hinanden at kende.
- Vi gør en del for samarbejdet og kører altid nogle fælles projekter, siger Anette Hesse.

Det samme gælder lærerene. Schule Ramsharde har kørt med fleksibel indskoling i en årrække, og lærerne på Cornelius Hansen-Skolen har været i praktik på naboskolen, da de selv gik over til fleksibel indskoling.

For de to socialarbejdere handler samarbejdet på de to skoler også om at skabe et netværk i Flensborgs nordlige bydel. For det handler stort set om de samme børn.

Daniel Dürkop