En nat med gode historier

Uffe-Skolen arrangerede forleden sin første læsenat for alle elever.

Dkfla 12620 2

De 57 elever og alle lærerne på Uffe-Skolen i Tønning var forleden samlet til en læsenat på skolen. På programmet stod der både læsning for hinanden, selvlæsning og oplæsning. Der blev indøvet læseteater, arrangeret bevægelseslege med sprog og læsning, ordspil, hørespil, sange, fortælletræning og selvfølgelig godnathistorier.
- Vi kom op på mere end 1500 læste sider, og faktisk blev der læst endnu mere, fordi aktiviteter som læseteater jo forudsætter, at teksterne bliver læst flere gange, siger skoleleder Horst-Werner Knüppel.

En lang nat

For rigtig mange af eleverne blev det en lang nat.
- De første elever faldt i søvn ved ellevetiden, men en flok elever fra 3. og 4. klasse læste, til klokken var næsten fire, siger skolelederen.
Allerede igen ved halv otte-tiden sad eleverne vågen, omend lidt fortumlede i deres medbragte soveposer. Den efterfølgende skoledag skulle derfor ikke være alt for hård. Der var afsat god tid til bevægelse, så eleverne kunne få lidt energi.
- Tilbagemeldingerne fra forældrene er, at de fik nogle meget trætte børn hjem, siger Horst-Werner Knüppel med et smil.

Kommer igen

Skolen vil gerne gentage arrangementet i den varme årstid.
- Det kunne være en læsenat ude i skoven eller i kirketårnet, siger skolelederen, som helt klart mener, at læsenatten har haft en stor faglig værdi.
- Vi har bemærket, at nogle af de elever, som ellers har brug for et ekstra skub og ellers ikke er så skoleminded, har været vildt engageret, siger han.