Billedhuggerelever flyttede ind på det historiske værksted i Lyksborg for at skabe mytologisk kunst

Kunst Lyksborg danske Skole har fået nye skulpturer.

Dkflalyksborg -07435124

Træbilledhuggerne fra Werkkunstschule i Flensborg flyttede forleden i 14 dage ind i det historiske værksted på Lyksborg Danske Skole. Det er tredje gang i løbet af de seneste ti år, at elever fra skolens første årgang kommer til Lyksborg for at lave kunstværker.

- Samarbejdet er en gevinst for både kunstnerne og os, siger Ragner von Winterfeld, som er lærer på skolen og en af underviserne på Lyksborg Historiske Værksted.

- De har skabt figurer fra den nordiske mytologi: Guderne Idun og Baldur. Trolde, drager, dværge og Fenrisulven, som gør vores historiske værksted endnu mere spændende, siger Ragner von Winterfeld.

- Samtidig har vores børn fulgt skabelsesprocessen. De har besøgt træbilledhuggerne hver dag og har kunnet danne sig et indtryk af, hvor meget arbejde det er, når man skaber kunst, siger han.

- Som sløjdlærer er det selvfølgelig dejligt at se, hvordan de unge kunstnere skaber lyst hos eleverne til at arbejde med træ, siger Ragner von Winterfeld.

Det var første gang, træbilledhuggerne prøvede at arbejde i så specielle rammer, som Lyksborg Historiske Værksted tilbyder dem.

-Der hersker en helt særlig atmosfære. Det er meget inspirerende at bevæge sig i historiske rammer hele dagen. Det betyder noget for det, vi skaber, siger træbillehuggereleven Nina Gellert. 

- Samtidig har det rystet os godt sammen som hold, at vi har boet sammen i det historiske værksted, siger hun.

Ragner von Winterfeld synes, at de unge kunstnere har været meget nysgerrige.

- Vi har fortalt dem historier fra den nordiske mytologi, så de kunne danne sig et indtryk af, hvad det er, de skal arbejde med. Resten er fantasi, siger han.