Billedbogen – vejen til sprog

Billedbogsdag på Flensborg Bibliotek torsdag d. 22. september 2016 – lynkursus i billedbogens muligheder i det tosprogede arbejde.

Billedbogsdag Plakat

Billedbogen åbner for masser af muligheder. Ud over at give børn, forældre og bedsteforældre en god oplevelse, kan billedbogen med stor fordel anvendes aktivt, når børn skal lære sprog. I vores tosprogede hverdag i Sydslesvig kan billedbogen bruges som en stærk ressource i arbejdet med sprogindlæring, lige fra vuggestuen til danskkurser for voksne.

Arrangørerne ønsker med det tre timer lange kursus at komme godt omkring emnet og de har allieret sig med engagerede fagfolk. Deltagerne får af professor Ivy York Möller-Christensen v/ Europa-Universität Flensburg, præsenteret et fagligt oplæg om billedbogen og tosprogethed. Dernæst er der stor inspiration at hente, når de tre store danske forlag, Rosinante, Carlsen og Gyldendal, præsenterer det bedste fra deres hylder fra 2015/2016. Og til slut fortæller billedbogsillustrator Birde Poulsen om billedernes understøttende funktion og virkning i billedbøger. Birde Poulsens flotte illustrationer kan opleves i kursuslokalet – og selvfølgelig vil der være udstilling af en masse spændende billedbøger.

Kurset klæder deltagerne på til at anvende billedbogen kvalificeret i det tosprogede arbejde – både overfor børn og voksne. Og for den almindeligt interesserede er der god viden at hente.

Kurset gentages tre gange den 22.9.16:

  • kl. 9-12 for pædagoger og andre interesserede
  • kl. 15-18 for skolebibliotekarer/lærere og andre interesserede
  • kl. 19-22 for dansklærere og andre interesserede

Det er gratis at deltage og tilmelding skal ske til Gabriel Fischer-Kosmol på gfk@skoleforeningen.de inden den 15.9.16.

Find materiale til kurset her: