#TegnDanmarksFremtid

På søndag griber danskere kridt og tegner overalt i Danmark. I Flensborg tyvstartes der allerede fredag.

 IMG_1480

Ideen er simpel: grib et stykke kridt og skriv eller tegn hvad dine drømme er for Danmarks fremtid. Tag et billede og læg det på nettet på søndag. Men hvorfor?

Tag ejerskab i fremtiden

- Vi synes, at der er for meget fokus på forskellighed i Danmark. Vi vil gerne gøre opmærksom på, hvad vi har til fælles - nemlig fremtiden. Og så vil vi gerne synliggøre Slesvig, siger Maya Bram Sommer, der er projektleder for Grænseforeningens kulturmødeambassadører, som står bag projektet. Der er fire steder i Danmark, hvor man kan mødes på søndag og tegne sammen med kulturambassadørerne. I Flensborg mødes man dog allerede fredag for, at skolerne kan deltage. Men man kan også sagtens tegne på ens egen vej eller fl iser og uploade billederne.

Video og Instagram

Billederne og videoer af kridttegningerne kan man dele på #TegnDanmarksFremtid. Der vil også blive lavet en video, som Maya håber går viral på de sociale medier. - Ved at alle uploader billeder søndag, håber vi at skabe en masse opmærksomhed omkring projektet, siger Maya. Hun regner med, at mindst 500 mennesker deltager.

Elever får kridt

Tirsdag blev der uddelt kridt til flere af de fremmødte elevrådsformænd i Fælleselevrådet. Eleverne fik hver en spand med kridt, som de kunne tage med tilbage til deres skole, så de elever, der er langt fra Flensborg, også kan deltage. Elevrådet testede kridtet af i skolegården og skrev, hvad de kan lide ved Danmark og håber for Danmarks fremtid.

Lise B. Christoffersen
lb@fla.de

Foto: Lise B. Christoffersen