Spil Dansk Dagen 2014

Elever fra de danske skoler i Sydslesvig var med til at gøre Spil Dansk Dagen 2014 til en stor oplevelse.

IMG 2650

På den sydslesvigske vestkyst blev Spil Dansk Dagen den 30.10.2014 fejret med en flot koncert i Mariekirken i Husum, hvor børnekoret fra vestkystskolerne gav publikum en fantastisk oplevelse. Fotos: Peter Hansen.

I Flensborg samlede Spil Dansk Dagen børn og voksne til fællessang på Søndertorv med Eberhard von Oettingen og Ture Pejtersen som konferencierer. Jaruplund Danske Skole, Jørgensby-Skolen, Harreslev Danske Skole, Cornelius Hansen-Skolen, Trene-Skolen, Store Vi Danske Skole og Kobbermølle Danske Skole samt børn fra Nystadens Vuggestue sang med på et smukt udvalg af gamle og nye danske sange. Til Tim Christensens »Right next to the right one« fik de hjælp af Lærke Futtrup og Jannek Becher fra Cornelius Hansen-Skolen. Og der kom fart over feltet, da hip-hop-danserne fra Cornelius Hansen-Skolen fyrede op med »Barbie Girl« og fik de fremmødte til at danse med. Fotos: Katrine Hoop.

På Oksevejens Skole fik eleverne samme dag en fantastisk oplevelse med skolekoncert med Mek Pek, Søn & Onkel Tot. Oksevejens Skole var nemlig den heldige vinder af den skolekoncert, Spil Dansk Dagen udlodder i Sydslesvig. Også Store Vi Børnehave var blandt de heldige vindere i år og havde glæde af en børnehavekoncert med bandet SCAT-CATS dagen forinden. Fotos: Christian Prasno.

Om fredagen fortsatte musikprogrammet med en koncert med Big Bonn Special på A. P. Møller Skolen, som samlede mere end 150 mennesker. Det var fra den æstetisk profils 12. årgang, der både havde planlagt aftenen, stod for mad og drikke og bidrog til koncerten som kor og solister.

Se Flensborg Avis' film fra arrangementet på Søndertorv:

Spil Dansk Dagen Sydslesvig arrangeres i et samarbejde mellem SdU, Aktivitetshuset, SSF, Centralbiblioteket og Skoleforeningen. Arrangementerne er støttet af koda.dk.