Små komponister var kreative

Elever var med i en workshop, hvor de lærte at komponere.

Dkflaejderskolen6

Forleden havde kor-eleverne fra Ejderskolen i Rendsborg besøg af musiker og komponist Peter Fievé. Han var der for at vise de unge, hvordan en melodi bliver til.
- Det sker ikke så tit, at børn er med i skabelsesprocessen, når det handler om musik. Det er de for eksempel i faget kunst, når de selv skaber noget, men i forhold til musik arbejder de jo normalt med musik, der er færdig komponeret, siger Peter Fievé.

Gruppearbejde

Koreleverne gik i grupper for at komponere en ny melodi til en tekst de godt kunne lide. Nogle valgte en tekst de kendte i forvejen, mens andre valgte at læse nogle tekster i sangbøger.

- Vi valgte en tekst som vi kunne lide, men vi kendte faktisk ikke sangen, fortæller en flok piger fra 6. klasse.
- Det syntes vi var nemmere, fordi man ikke hele tiden har den oprindelige musik i baghovedet, sagde de og indrømmede, at det er rigtigt svært at komponere.
- Det tager lang tid, var de enige om, men syntes samtidig, at det var rigtigt sjovt og noget de gerne vil prøve igen.

Peter Fievé var efter fire timers intensivt arbejde meget tilfreds med resultatet. De var meget dygtige, og blev virkelig grebet af projektet siger Peter Fievé, som til dagligt spiller violin i Sønderjyllands Symfoniorkester. Samtidigt komponerer han sange til andre musikere.

Daniel Dürkop