Musicalprojekt søsat

Eleverne på Bredsted Danske Skole startede det nye skoleår med en emneuge.

Dkflabredsted5

BREDSTED. Midt i sommerferien fik alle elever på Bredsted Danske Skole et brev fra deres skole. På andre skoler er det måske noget underligt eller ligefrem foruroligende, at man får et brev fra skolen i sommerferien. Sådan er det ikke i Bredsted. Her venter eleverne faktisk spændt på brevet hvert år. I brevet står der nemlig, hvad der skal ske den 1. skoledag.

Pirat eller sømand

I år stod der i, at eleverne ikke skulle have deres skoletasker med, og at de skulle komme udklædt som pirater eller sømænd. Brevet er nemlig det første hint til, hvad årets emneuger kommer til at handle om. I Bredsted starter man nemlig traditionel skoleåret på en utraditionel måde. Det starter med en emneuge. Det er på skift et musicalprojekt, en eventyrverden eller et minisamfund. I år har det været musical, og det blev til Skatteøen med musik fra Sebastian.

Eleverne har været delt op i skuespillere, kor, orkester, køkken og pr-hold. De fremstiller kulisser og syer tøj. Hele projektet kulminerede torsdag i sidste uge i to forestillinger med mere end 300 gæster.

- Det er noget helt særligt at starte skoleåret med en emneuge. Det ryster eleverne sammen på en anden måde, fordi de er sammen med nogen, de ellers ikke er sammen med, siger skolebibliotekar Bianca Brodersen.

- Det betyder noget for sammenholdet af hele skolen for resten af året, siger hun.

Daniel Dürkop