Lyde af brystkasse, syngende grise, en vase og traditionelle instrumenter

DSC_6841

Lyden ruller ud over den store hal i Læk, og de 60 9. og 10. klasses elever fra Læk og Husum lytter intenst koncentrerede.

Body Rhythm Factory lægger stille ud, men tager til i styrke. Det er en kærlighedssang, som bandets kvindelige medlem, Rezwan Farmi, selv har skrevet. Basketkurven over trommeslageren Hans Hvidberg og bandets frontfigur Rune Thorsteinsson forsvinder ud af synsfeltet, ligesom den hvide hal-væg og ribbene langs siderne. Musikken overtager rummet, selv om klokken kun er ni en torsdag morgen.

Rezwan spiller på et harmonium, hvor hun har lagt sin egen stemme ind og kan sætte den sammen til en melodi. En rezmaskine, kalder Rune den og forklarer, at han og Hans vil joine hende med lidt groove, selv har han sat sig med en vase, han spiller på.

- Vi skriver selv al vores musik, noget er sang, noget er intertainment, noget er instrumentalt. Vi vil gerne lave mange forskellige lyde, og frem for alt er vores musik ikke kommerciel, siger Rune Thorsteinsson.

I 2013 modtog Body Rhythm Factory den internationale YAMA-Award som verdens bedste koncertproduktion for børn og unge.

- Vi skriver ikke for børn, men vi spiller i øjenhøjde, siger Rune og siger, at det er vigtigt, de får oplevelsen af livemusik.
- Vi vil gerne præsentere unge mennesker for andet end mainstream og de talentshows, de ser på tv, siger Rune.

DSC_6844Han stiller sig frem på scenen og klapper lidt. De 60 elever tror, det er en opfordring til at klappe – og klapper igen. Derefter begynder han at klappe rytmisk. Først med hænderne, så bruger han brystkassen som tromme, senere lårene og blander det hele. Slår smæld med tungen. Får helt nye lyde frem med sine hænder. Fødderne slår takten – pludselig er hans krop forvandlet til et helt orkester.

Nu hujer og klapper eleverne efter hvert nummer, uanset om det er af Runes klap eller Rezmans sang.

På bagerste række sidder skoleleder for Læk Danske Skole, Per Sørensen. Hans fod vipper i takt til musikken, og han er blandt dem, der klapper højest og længst.

- Os herude i Nordfrisland, vi tager imod alt, hvad vi kan få herud. Eleverne har godt af at få anderledes levende musik og noget dansk kultur, og skal vi til noget, så skal vi til Flensborg, og det koster, siger han.

Annelise Mølvig