Kreativitet i gryderne

Ungdomskollegiets kokkeelev er snart udlært. Fabian Hansen har i løbet af sin læretid været rundt om restauranter på Sild og Amrum, på Lyksborg Strandhotel og på Restaurant Bind.

DSC_7042

Som seksårig begyndte han at skrælle kartofler til sine ni søskende. Nu er Fabian Hansen lige fyldt 21 år og til september færdig som kok. Uddannet på Ungdomskollegiet i Flensborg.
- Jeg kan godt lide at lave mad. Man kan være kreativ, og der er tusindvis af muligheder, siger Fabian Hansen.

Det var stemningen i køkkenet, der først trak ham derud.
- Det er det med at være sammen med familien og have det hyggeligt og sjovt med at lave mad, det kan jeg godt lide, siger han og fortæller, at han hos køkkenleder Klaus Petersen på Ungdomskollegiet har fået lov til alt. Også til at eksperimentere. Forleden fik beboerne serveret en indisk inspireret kyllinge-ret.

En til to dage hver uge har Fabian været i køkkenet på Lyksborg Strandhotel for at lære at lave a la carte-retter. Desuden har han været to uger hos Hotel Benen-Diken-Hof på Sild, tre uger på Hotel Seeblick på Amrum og nu skal han to-tre uger til Restaurant Bind i Sønderhav.
- Det skyldes Klaus’ kontakter, siger Fabian og fortæller med gejst om at få inspiration og erfaring af andre kokke.

Skulle Fabian i dag servere en middag for sine nærmeste uden at tage hensyn til sin lærlingeløn, så ville de få carpaccio med parmesan og pistacie-vinaigrette til forret. Hovedretten ville være kalvefilet med en kraftig sovs lavet på en god fond og dertil blandt andet svampe. Til dessert ville han servere hindbærtærte med mandelis pyntet med chokolade.

- Jeg kan godt lide de spanske og italienske køkkener, men er nok mest til det danske, siger Fabian.

Når han får sit svendebrev, bliver der plads til en ny kokkeelev på Ungdomskollegiet. Fabian selv håber at få et job på en restaurant på Sild.

- Sild er en spændende ø, der er mange muligheder, synes han. Bagefter vil han gerne til Schweiz og arbejde, og når han har prøvet det, håber han at få job på en af restauranterne på de store krydstogtskibe.

Annelise Mølvig