Kobbermølle er natur og historie

Lokalsamfundet stod på skemaet på Kobbermølle Danske Skole.

Dkflakobbermølle

Kobbermølle Danske Skole havde forleden emneuge om lokalsamfundet.
- Det synes vi er et vigtigt emne. Vi har også børn fra Harreslev og Nyhus, men selv blandt de børn, der bor i Kobbermølle, er der for eksempel nogle, der ikke har været på industrimuseet, fortæller skoleleder Ellen Christensen.

- Christian 4. og Kobbermøllen er jo en del af historien hernede.
Så derfor har skolens elever været rundt i lokalsamfundet med besøg på netop museet, men også på den lokale brandstation, hos den kendte bilforhandler Kufa og selvfølgelig også hos Fleggaard.

- Det var eleverne meget imponeret over. De havde aldrig troet, hvor stor en omsætning, Fleggaard har i sin butik. Især, at der sælges omkring 1000 plader Ritter Sport chokolade om dagen gjorde indtryk, siger Ellen Christensen.

Men det var ikke kun mennesker og bygninger, emneugen handlede om. For i og omkring Kobbermølle er der også en helt særlig natur med Nyhus Tunneldal og dens særlige landsskabsdannelse under istiden. Det samme gælder for stranden tæt på skolen.

- Her havde vi allieret os med projektet »Küsten- und Flusswächter«, som skolen simpelthen er blevet en del af. Projektet går ud på, at eleverne har fået et stykke strand i Wassersleben, som de skal vogte over. Derved fremmer vi forståelsen for naturen som levested for dyr og planter, siger Ellen Christensen.

Projektleder Lea Stanke var sammen med eleverne på stranden en hel dag for at opleve naturen på tæt hold.
- Det har vi været meget glade for, og det er noget, vi går videre med i vores natur og teknik-undervisning. Det er jo noget særligt at have en skole, der står næsten på stranden, siger Ellen Christensen.

Daniel Dürkop