Kamelen kom til sidst

Det Sydslesvigske Korstævne for elever handlede i år om, at alle skabninger på jorden har en værdi. Børnene sang en fortælling om, at Gud glemte at skabe kamelen.

Dkflakor 12

- Hæftet ned, kære børn! Husk, I må ikke holde sanghæftet op foran hovedet. Publikum skal kunne se jeres ansigter. Og husk: I skal ikke stirre på publikum, I skal synge for dem, sagde korinstruktør Sisse Skovbakke.

Det var de sidste instruktioner, hun gav koret i Husum, inden de skulle synge for små 300 gæster og skoleelever på Husum Danske Skole torsdag den 12. marts
Koret i Husum bestod af 140 skoleelever. De kom fra Hiort Lorenzen-Skolen, Treia Danske Skole, Bredsted Danske Skole, Uffe-Skolen i Tønning, Hans Helgesen-Skolen i Frederiksstad og Husum Danske Skole.

Eleverne sang fem sange, der handlede om dengang, Gud skabte jorden og alt liv. I stykket skete der bare det uheldige, at Gud glemte at skabe kamelen. Derfor skabte han den til sidst.
Da han så skulle til at skabe den, var der ikke så meget mere tilbage at give af. Det er derfor, den fik gule tænder og pukler.
- Du er måske ikke særlig køn, men her på jorden har vi alle hver især styrker og værdier. Du kan blandt andet bevæge dig over lange afstande i tørre egne, og så har du meget smukke øjenvipper, hviskede Gud kamelen i øret, da han havde givet den liv, fortalte Sisse Skovbakke børnene.

Sangglade børn

Det er fjerde gang, Sisse Skovbakke er i Sydslesvig, og det er anden gang, hun er i Husum. Hun glæder sig hvert år til at instruere de sydslesvigske børn til korstævnerne. Hun synes, de har større glæde ved at synge end i Danmark.
- Sang må fylde meget mere i hverdagen her. Børnene har en mere rutineret tilgang til det at synge. Det er en fornøjelse, siger hun.
Selv det, at de store elever deltog som aktivt lyttende publikum, synes hun var enestående. Det kender hun heller ikke fra Danmark.
- Det betyder altid meget for de små børn, at de store elever deltager som publikum, siger hun.

Dagen før blev musikstykket opført på Cornelius Hansen-Skolen i Flensborg. Her var det ligeledes Sisse Skovbakke, der instruerede børnene.

Georg Buhl