Højtlæsning på seks forskellige sprog

Elever lyttede til sprog med særlig fokus på det regionale.

Dkflas +©rup1

Under mottoet »Mød, lyt og nyd« arrangerede Sørup Danske Skole i sidste måned en højtlæsningsdag. Højtlæsningsdagen er et årligt tilbagevendende arrangement, og mens den sidste gang havde et mere klassisk format, hvor de enkelte lærere fandt litteratur, som blev læst op for eleverne på dansk, tysk og engelsk, bød der sig denne gang andre muligheder.

Ideen om at eleverne skulle møde flere sprog og dialekter, opstod efter sidste års evaluering. Mest nærliggende var plattysk, men også frisisk skulle høres. Da de egne lærere ikke kunne dække det nye repertoire, skulle der gæstelærere til. Det blev til pensionerede lærere, skolens forældre, Centralbiblioteket og en au pair pige fra Amerika. Dagen igennem blev der læst værker op på i alt seks forskellige sprog.

Dagen indeholdt også matematikboller og små overraskelser, når bollens regneopgave var løst, bevægelses perioder og for 5./6. klasses vedkommende besøg af børnehave børn, der skulle høre på deres forberedte højtlæsning.

Alle elever var gennemgående positive og de større elever turde endda selv at læse gåder højt på frisisk eller plattysk. De syntes også det var spændende at møde andre mennesker, som endda kom helt fra det fjerne Amerika.

Daniel Dürkop