Første skoledag i vores skoler

På de danske skoler i Sydslesvig fik mere end 500 nye elever en hjertelig velkomst.

Dkflaindskolinghusum1

Dkflaindskolinghusum2HUSUM. 533 børn er netop blevet indskolet i de danske skoler i Sydslesvig. 

14 af dem kommer til at gå på Husum Danske skole, som havde indskoling onsdag den 27. august. Både børnene og deres forældre stod spændt i skolegården denne onsdag morgen og ventede på det, der skulle komme. En del af forældrene stod i flok rundt omkring børnehavelederen Ulla Heide, som måske repræsenterede »det kendte«, hvorimod viceskoleleder Karl-Heinz Blumenau som gik rundt og gav hånd til nye elever og deres forældre måske repræsenterede »det endnu ukendte«.
Efter det obligatoriske indskolingsbillede var det ligeledes Karl Heinz Blumenau, der bad børnene og deres familie indenfor i festsalen og hilste dem hjerteligt velkommen.

I skal ikke være nervøse

- Vi har ventet rigtigt spændt på at møde jer på jeres første skoledag. I behøver ikke at være nervøse. Både de voksne og de andre børn her på skolen vil gøre alt, hvad de kan for at hjælpe jer. Jeg er sikker på, at I kommer til at opleve masser af nye og spændende ting, sagde viceskolelederen.

Tysklæreren Nina Mau-Jensen  kom med praktiske informationer og opfordrede i øvrigt de nye forældre til flittigt at gøre brug af de danskkurser skolen tilbyder.

Efter at skolens 3. klasse sang for de nye blev de fulgt ind i deres nye klasselokale af deres kammerater fra 2. klasse. Her kunne de se sig lidt omkring inden den første skoledag allerede var forbi.

Daniel Dürkop