Dokumentarserie om Sydslesvig

Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.

Du kan se de første tre afsnit af dokumentarserien her:

Afsnit 1:4

I første afsnit møder Søren Vesterby blandt en ny tids mindretaller I Flensborg, og en dansk-tysk familie, hvor faderen var tysk soldat og nu tilhører det danske mindretal, ligesom han er på Læk Danske Skole.

Afsnit 2:4

I afsnit 2 besøger Søren Vesterby Dansk Sundhedstjeneste i Sydslesvig og spørger, hvorfor det er nødvendigt med et dansk alderdomshjem. Og i Flensborg møder han en tysk-dansk mindretalsfamilie

Afsnit 3:4

I afsnit 3 undersøger Søren Vesterby, hvorfor mindretallet egentligt skal have sit eget kirkevæsen, når den danske kirke er vokset ud af den tyske, og han er til dansk-tysk musikalsk satireshow med gruppen Rødkål & Sauerkraut.

Afsnit 4:4

I sidste afsnit møder Søren Vesterby en elev på den flotte, danske A. P. Møller Skole i Slesvig, og i Duborgskolens festsal møder han to af den moderne tids unge sydslesvigere, der diskuterer fremtiden for det danske mindetal.