Buster sætter også fart i tankerne

Film om krig i Palæstina rejste mange spørgsmål hos eleverne.

Dkflaaskfelt

DkflabusterjensjessenFlere end 2000 sydslesvigske elever har været med til den rejsende filmfestival, Buster på farten. De ældste elever så filmen »Giraffada« om den 10-årige Ziad og konflikten mellem palæstinenserne og Israel. Eleverne har været meget optaget af den til tider meget barske film.

- Det har været hårdt at se, hvor meget angst der er i den region, fortæller eleverne fra 6. klasse på Jens Jessen Skolen i Flensborg. Men de føler også, at det er vigtigt, at de har fået at vide, hvad der foregår andre steder i verden. At der er krig og vold, og at ikke mindst børnene har et hårdt liv.

Sådan har også eleverne i 5. og 6. kasse på Askfelt Danske Skole oplevet filmen »Giraffada«. De undrer sig over, hvorfor der ikke er nogen der gør noget ved forholdene. Alle vil jo have fred.

- Der er så meget rigdom i verden. De voksne burde gøre noget, siger eleverne i Askfelt. Både her og i Flensborg har eleverne især bidt mærke i, at filmen ikke har en »happy ending«. Det er de ikke vant til fra børnefilm. Og det har sat deres tanker ordentligt i gang. De har stillet spørgsmål, både hjemme og i deres klasser, hvor filmen blev forberedt og efterbehandlet.

- Det bliver man nødt til, hvis man viser dem en film om krig, angst og ødelæggelse. Vi har talt om forholdene i Palæstina, og jeg har relateret til noget de kender, så det bliver bedre forståeligt, siger Silke Koch, som er klasselærer for eleverne i Askfelt. Hun mener, at »Buster Filmfestivallen« er en rigtig god ting. Den er med til at udvikle eleverne og den er fantastisk at bruge i undervisningen.

Daniel Dürkop