Ballon fløj helt til Vejle

I Slesvig og i Flensborg var elever med i aktioner mod mobning.

Dkflahiort3

Den 2. december var anti-mobning-dag i Slesvig-Holsten. I Slesvig havde Hiort Lorenzen-Skolen en høflighedsdag på skolen. Den gik ud på, at man i dagene op til den 2. december var ekstra sød mod hinanden. Blandt andet fik alle elever en hemmelig ven. Det var en anden elev, som – uden at afsløre sig selv – skulle være sød mod vedkommende. Desuden var der en plakatkonkurrence, og alle elever gav hinanden løfter om at være gode kammerater. Alle løfterne blev skrevet op og hængt op på væggene. På høflighedsdagen lod eleverne mere end 200 luftballoner stige op i himlen med små sedler på, der ligeledes havde et løfte med. Der var også en opfordring til ballonens finder om selv at gøre noget godt for en kammerat. De børn, der har fundet en af ballonerne, kunne i øvrigt afhente en lille overraskelse på Hiort Lorenzen-Skolen.

Tilbagemelding

Dkflahiort3- Ballonerne svævede rigtigt langt. Vi har fået tilbagemeldinger fra Tønder, Løgumkloster og Vejle, fortæller Hiort Lorenzen-Skolens skolesocialarbejder Peter Martens.

- En dreng fra Tønder, som har fundet en ballon, mailede os, at han var blevet meget glad, da han selv oplever, at der er nogen, der bliver mobbet i hans klasse, siger han.

I Flensborg deltog flere af de danske skoler i anti-mobbe-aktionen ved havnen.
Også i år blev der arrangeret en plakatkonkurrence for alle slesvig-holstenske skoler. Her var det Lara Wolff fra Cornelius Hansen-Skolen der fik 1. pladsen. Sidste års vinder, Sarah-Lena Kloppenburg, blev i år nr. tre.

Daniel Dürkop