At lære gennem oplevelse

På industrimuseet i Kobbermølle er det hårde arbejde til at tage og føle på.

Dkflakobberm +©lle2

Dkflakobberm +©lle1Kobbermølle Industrimuseum er netop kommet med nyt undervisningsmateriale til skoler, der vil besøge museet for at lære om industrialiseringen. Det er forhenværende skoleleder i Kobbermølle, Charlotte Bassler og lærer på skolen, Allan Pedersen, der har udarbejdet materialet.

Det er et stjerneløb, der fører eleverne igennem museumshallerne og det lille tårnhus. I alt er der fem stationer som belyser emnerne: Christian d. 4 og Kobbermølle, kobbermøllens produktion, et arbejderbarn i Kobbermølle, fra håndværk til industri og På rundtur i Kobbermølle.

Hver station afsluttes med et stempel på et stempelkort, som børnene får med hjem

Til at føle på

- Det handler om at lære gennem oplevelse, siger Charlotte Bassler.
- Det er lærerene, der kan stå for de fem stationer, og med det undervisningsmateriale vi har lavet, behøver de sådan set ikke at have nogle forudsætninger for at kunne gennemføre forløbet, siger hun.
- Og for børnene er det en stor oplevelse. Det er næsten til at tage og føle på, hvilket kæmpe arbejde det har været at arbejde i kobbermøllen. Og det var meget farligt, siger hun.

Nibøl Danske Skole har været de første til at afprøve det nye undervisningsmateriale.
- Det er et rigtigt fint koncept med stjerneløbet, siger skoleleder Anna Louise Holste.

- Eleverne lærer meget af selv at arbejde med tingene. Det er noget håndgribeligt i stedet for, at de lytter til et foredrag. Og det med de kæmpe maskiner, der laver masser af larm, var lige noget for drengene. Men også for pigerne var det en øjenåbner, at folk arbejdede med maskiner i ti eller tolv timer om dagen. Det har i hvert fald været noget, der har sat tanker i gang hos de unge om, hvor privilegeret de er i dag, siger hun.

Industrimuseet i Kobbermølle kan kontaktes via museum@kabelmail.de eller på telefon 0461 40 77 125.

Læs mere om Kobbermølle Industrimuseum