»En dag i felten...«

Omtrent 650 sydslesvigske skolebørn har været med til at markere 150 året for tilbagetrækningen fra Dannevirke til Dybøl i 1864.

Dannevirke00

Op imod 700 elever fra 5. og 6. klasser i hele Sydslesvig var onsdag med til arrangementet »1864 - en dag i felten« ved Dannevirke. Arrangementet er så at sige kulminationen på 150året tilbagetrækningen fra Dannevirke til Dybøl, som eleverne i Sydslesvig har beskæftiget sig med siden januar.

- Denne her dag handler ikke om at lege krig, den handler om at mindes det, der har fundet sted her ved Dannevirke og jeg er sikker på, at de elever, der har været med her, vil kunne huske markeringen af 150året for 1864 på en helt særlig måde, sagde Skolekonsulent Kirsten la Cour Hansen, som sammen med Eberhard von Oettingen har udviklet konceptet.

De unge oplevede, hvordan man marcherer med tung oppakning, slæber rundt på sårede, affyrer en kanon eller telegraferer hjem til de elskede. Der var et feltkøkken og skrænter, der skulle betvinges.

Alt dette kunne næppe have ladet sig gøre uden de godt og vel 30 pensionerede lærere og pædagoger, der stod for aktiviteterne.

- De har været en kæmpe hjælp, uden dem havde det ikke kunnet lade sig gøre, sagde Kirsten la Cour Hansen.

Tekst: Daniel Dürkop / Fotos: Tim Riediger

Se zejt-ungs rapportage fra dagen: