»De lærte om foråret – på dansk«

Danskkursus for hele familien med tid til fordybelse og knap så meget tid til at puste igennem.

Dkflaforældredansk1

Det har været godt, og det har været hårdt. Det første familiekursus med dansk for både børn og voksne har været en kæmpe succes. De 42 deltagende børn og voksne og tolv frivillige hjælpere har været på hele tiden fra lørdag morgen til søndag sen eftermiddag på Højskolen Østersøen i Aabenraa.

- Emnet for de forskellige workshops var forår og strand, fortæller initiativtageren til kurset, Charlotte Bassler.
- Meningen er, at der er mulighed for en fælles faglig læring for børn og voksne, hvor de igen og igen møder bestemte fokusord, som så bliver hængende, fortæller hun og fortsætter:
- Efter at have talt med alle kursister inden kurset stod det hurtigt klart, at hovedvægten af kurset skulle lægges på samtale.

Lære fra sine børn

Dkflaforældredansk2- Det er en rigtig hyggelig måde at fordybe sig i sproget sammen med sin familie på, siger Claudia, som er på kurset sammen med sine børn.
- Man lærer noget sammen, og man lærer fra sine børn, siger hun, mens hun dækker op til et rigtig dansk påskebord. Charlotte Bassler er udmærket klar over, at man ikke kan lære dansk på en weekend.
- Men vi gør det nemmere for familierne hurtigt at føle sig hjemme i mindretallet, siger hun og håber, at der engang vil være fire weekendkurser om året, suppleret med lokale initiativer.

- Efter sådan et år er man sprogligt godt rustet. Jeg håber også, at kurserne kan være med til, at der knyttes kontakter til andre familier, hvor man hjælper hinanden gennem starten til at udbygge det danske sprog.
Der var i øvrigt så mange tilmeldinger til familiekurset, at der afholdes et kursus mere inden sommerferien, denne gang på Jaruplund Højskole.
- Det er ligeledes udsolgt, og vi har flere på venteliste, siger Charlotte Bassler.

Daniel Dürkop

Rettelse

I sidste nummer af Fokus kunne man læse et udkast til artiklen om de 47 familier, der venter på at komme på danskkursus. Den rigtige version var røget ud - og dermed også rettelserne.
For eksempel er Charlotte Bassler ikke formand, men næstformand for Dansk Voksenundervisning. SSF og Skoleforeningen skal først evaluere projektet, inden det bliver besluttet, om kurserne skal fortsætte.
Den rigtige version af artiklen ligger her