Sydslesvigsk julekalender kan ses på nettet

Julemanden er forsvundet. 00nisse er sat på sagen.

Dkflajul

SØNDER BRARUP. Der er igen i år mulighed for at følge med i »den sydslesvigske julekalender« på internettet. Det er femte år, at elever fra Sønder Brarup Danske Skole sammen med lærerne Lise Jessen og Klaus Butt har optaget en julekalender. I år er der også elever fra Treja Danske Skole, Husum Danske Skole og Duborg-Skolen i Flensborg med.

Plottet er dramatisk. Julemanden er blevet væk. Han er blevet lokket ind i trylleskoven. Forsøget med at finde en erstatningsjulemand, som kan magte julens mange opgaver mislykkes, og den hemmelige agent 00nisse bliver sat på sagen. Han skal bringe julemanden tilbage.

Femte gang

»Den sydslesvigske julekalender« startede for fem år siden som et projekt med skolens dramahold, som optog en række sketches. I årenes løb har det så udviklet sig til mere og mere at blive en sammenhængende historie.

- Vi er med årene helt klart blevet mere professionelle. Klaus Butt sørger for masser af specialeffekter og en hurtig og spændende klipning, siger Lise Jessen.

2000 kliks

De 15 elever, der er med i projektet, har investeret masser af tid i julekalenderen. De har mødtes hver fredag eftermiddag siden før efterårsferien. Desuden filmes der i to weekender.

Sidste år klikkede 2000 brugere sig ind på hjemmesiden www.julekalender.de for at følge med. I år er der desuden kommet en Facebook-side til, hvor man kan diskutere historien.

- Vi håber, at rigtigt mange også følger med i år. Julekalenderen kommer i 16 afsnit, ikke i 24. Det er fordi, den er beregnet til, at der kommer et afsnit hver skoledag. Så kan eleverne i de andre sydslesvigske skoler sidde sammen og se dem hver dag, siger Lise Jessen.

Daniel Dürkop